728 x 90

Вижте как Mercedes тества следващото поколение SL в Германия (видео)

Mercedes-Benz вече потвърди официално, че догодина ще видим изцяло ново поколение на роудстъра SL. Машината ще играя ролята на единствения луксозен и мощен кабриолет в гамата на марката, тъй като S-Class Cabriolet и S-Class Coupe ще бъдат спрени след настоящите си генерации. Новият SL е вече в процес на разработка и тестване като прототип от

Mercedes-Benz вече потвърди официално, че догодина ще видим изцяло ново поколение на роудстъра SL. Машината ще играя ролята на единствения луксозен и мощен кабриолет в гамата на марката, тъй като S-Class Cabriolet и S-Class Coupe ще бъдат спрени след настоящите си генерации.

Новият SL е вече в процес на разработка и тестване като прототип от модела беше заснет наскоро по публични тестове в Германия. Както е видно, това все още е доста ранна тестова кола, която дори няма еднакви джанти на двете оси.

По звука, който чуваме от видеото, можем да съдим, че под капака се крие 6-цилиндров мотор. Разбира се, това няма как да бъде потвърдено на този етап, но пък вече се говори, че ще видим "шестаци" за спортната кола.

Моделът се разработва съвместно от Mercedes със спортната дивизия AMG. Това означава, че дори и по-базовите версии ще разполагат с доста подобрения от студиото.

Флагманската версия на SL се очаква да носи названието SL 73e AMG, като зад него ще се крие електрифициран V8 мотор. Ако най-смелите прогнози се сбъднат, 4х4 роудстъра ще разполага с над 500 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт