728 x 90

Най-накрая официално: Трето поколение BMW X3

След като още преди уикенда по-голяма част от информацията за новото, трето поколение на BMW X3 изтече, сега имаме официална галерия и още данни за модела. Най-важното е, че возилото е малко по-голямо от своя предшественик, като това би трябвало да се отрази положително най-вече на пространството в интериора. По традиция за кола от баварците,

След като още преди уикенда по-голяма част от информацията за новото, трето поколение на BMW X3 изтече, сега имаме официална галерия и още данни за модела.

Най-важното е, че возилото е малко по-голямо от своя предшественик, като това би трябвало да се отрази положително най-вече на пространството в интериора.

По традиция за кола от баварците, разпределението на тежестта е в перфектно съотношение 50:50. Дизайнът може да бъде окачествен по-скоро като еволюция, отколкото революция – виждаме множество линии от предния модел, но и доста препратки към по-малкия Х1 от последно поколение.

Новост за джипката е версията M Performance X3, която се задвижва от 3.0-литров турбо бензинов мотор, чиято мощност е 355 к.с. Тя заменя досегашния xDrive35i, като предлага с до 23 процента повече въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч е в рамките на 4.6 секунди.

Скоро новият BMW X3 ще стане и първият изцяло електрически джип на баварците, като тази екологична версия ще бъде лансирана почти веднага след останалите модификации. Електрическият X3 ще разчита на мощност от 306 конски сили и литиево-йонни батерии с обем 70 квтч, като автономията с едно зареждане ще достигне 400 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт