728 x 90

Ferrari загуби правата върху името Testarossa

Един от най-легендарните модели на Ferrari – Testarossa, произвеждан през миналия век, няма да получи свой директен наследник. По-точно, дори и такъв автомобил да се появи на пазара, то той няма да носи същото име. Причината за това е, че италианският производител загуби дело в немския съд за правата върху името. Те вече се държат

Един от най-легендарните модели на Ferrari – Testarossa, произвеждан през миналия век, няма да получи свой директен наследник. По-точно, дори и такъв автомобил да се появи на пазара, то той няма да носи същото име.

Причината за това е, че италианският производител загуби дело в немския съд за правата върху името. Те вече се държат от Autec AG, която се занимава с производство на електроуреди.

Причината за решението на съда е, че Ferrari не е използвал активно името и не е направил нищо за неговото съхраняване в последните пет години.

На този етап ограничението важи само за германския пазар, което означава, че съвсем скоро клиентите там могат да очакват сешоар или подобен уред с името Testarossa.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт