728 x 90

Ще има Mercedes-AMG GT Black Series, но не много скоро

Феновете на Mercedes-Benz, които искат още по-мощна версия на AMG GT от сегашния R вариант с 577 к.с. ще трябва да почакат поне още няколко години. В случая най-вече става дума за лимитирана серия Black Series, която бе потвърдена по време на изложението във Франкфурт от Тобиас Моерс, бос на AMG дивизията. По неговите думи,

Феновете на Mercedes-Benz, които искат още по-мощна версия на AMG GT от сегашния R вариант с 577 к.с. ще трябва да почакат поне още няколко години.

В случая най-вече става дума за лимитирана серия Black Series, която бе потвърдена по време на изложението във Франкфурт от Тобиас Моерс, бос на AMG дивизията.

По неговите думи, такава кола ще има, но тя ще се появи чак към края на жизнения цикъл на сегашния AMG GT. Без да можем да предположим с особена точност, това най-вероятно ще се случи след няколко години.

Що се отнася до самата серия, тя ще има мощност от около или малко над 600 к.с. Освен това, теглото ще бъде намалено, а аеродинамиката допълнително отпимизирана.

Предвижда се ускорението от покой до 100 км/ч да бъде намалени с няколко части от секундата, а максималната скорост да бъде повишена с малко.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт