728 x 90

Изглежда все пак ще има SUV на базата на Nissan Navara

    Пред около година бяха засечени първи прототипи на високопроходим 7-местен автомобил, създаден на базата на пикапа Nissan Navara. В последните месеци обаче информацията не беше нито потвърдена, нито отхвърлена от производителя от Япония. Сега, повече от 12 месеца по-късно, Ашвани Гупта, ръководител на лекотоварния отдел в Renault-Nissan, коментира пред австралийски медии, че още на изложението

    Пред около година бяха засечени първи прототипи на високопроходим 7-местен автомобил, създаден на базата на пикапа Nissan Navara. В последните месеци обаче информацията не беше нито потвърдена, нито отхвърлена от производителя от Япония.

    Сега, повече от 12 месеца по-късно, Ашвани Гупта, ръководител на лекотоварния отдел в Renault-Nissan, коментира пред австралийски медии, че още на изложението в Пекин догодина ще видим SUV машина, базирана на Navara.

    Джипът ще използва окачване тип рама, като ще се превърне в едно от най-високопроходимите предложения в гамата на японската фирма.

    Новият модел може да носи името Xterra, което бе използвано за подобен SUV автомобил в близкото минало. При първото поколениe Navara, Nissan залагаше на името Pathfinder за джипка в Европа.

    Все още не може да се каже дали новият SUV базиран на Navara ще се предлага в Европа. Съществува вероятност той да бъде ограничен само до Австралийския пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт