728 x 90

Toyota подготвя нов компактен SUV

На изложението в Лос Анжелис Toyota представи концепцията FT-AC, показващ как би могъл да изглежда бъдещият компактен SUV на японците. Сега от Toyota се появи информация, че концептуалният модел ще стигне до производство, като пазарният му дебют ще е след две или три години. Шефът на Toyota Северна Америка Джак Холис пък потвърди пред Motor

На изложението в Лос Анжелис Toyota представи концепцията FT-AC, показващ как би могъл да изглежда бъдещият компактен SUV на японците. Сега от Toyota се появи информация, че концептуалният модел ще стигне до производство, като пазарният му дебют ще е след две или три години.

Шефът на Toyota Северна Америка Джак Холис пък потвърди пред Motor Authority, че компанията подготвя компактен SUV, който ще е позициониран под RAV4.

Интересното е, че в момента тази позиция заема C-HR, но новият модел ще е с доста по-различен дизайн и ще е със задвижване 4х4.

Новият автомобил ще е изграден върху платформата TNGA, която ще се използва и при следващото поколение на Corolla и ще се задвижва от „компактен” 4-цилиндров двигател. Тук обаче няма да се появи хибридно задвижване, което ще остане запазено за C-HR.

Още нещо важно за бъдещия компактен SUV на Toyota – неговият дизайн ще повлияе сериозно този на следващото поколение RAV4 и 4Runner.

Новият модел ще е по-евтин от C-HR, а в Щатите базовата му цена ще е под 20 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт