728 x 90

Mercedes: Nissan никога няма да получи V6 мотор за Navara

Известно е, че Nissan обмисля по-мощна версия на пикапа си Navara, но досега не беше ясно какъв мотор може да получи тя. Изглежда най-вероятно това няма да бъде 6-цилиндров V-образен дизел от Mercedes-Benz. Toва потвърди представител на немската марка в интервю за GoAuto, който коментира, че договорът между Nissan и Mercedes включва обмяна на платформи,

Известно е, че Nissan обмисля по-мощна версия на пикапа си Navara, но досега не беше ясно какъв мотор може да получи тя. Изглежда най-вероятно това няма да бъде 6-цилиндров V-образен дизел от Mercedes-Benz.

Toва потвърди представител на немската марка в интервю за GoAuto, който коментира, че договорът между Nissan и Mercedes включва обмяна на платформи, но не и на двигатели, поне не и по този проект.

Предварителни детайли сочат, че Nissan ще се опита да създаде по-мощна и бърза версия на Navara, която да се противопостави на Ford Ranger Raptor и неговите 210 к.с. от 2.0-литров битурбо мотор.

Съвсем скоро X-Class, първият пикап в историята на Mercedes, пък ще се предлага на пазара с 3.0-литров V6 мотор с доста сериозните 258 к.с. и 550 Нм въртящ момент.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт