728 x 90

Citroen C4 може да се завърне след 2020 година

    Когато Citroen пусна на пазара C4 Cactus, французите обясниха, че моделът не се явява директен заместитен на популярния хечбек С4. Въпреки това, до момента нямаше планове хечът да бъде възроден с ново поколение. Сега обаче става ясно, че марката планира да възроди един от най-популярните си модели в близкото минало с нова генерация, която ще

    Когато Citroen пусна на пазара C4 Cactus, французите обясниха, че моделът не се явява директен заместитен на популярния хечбек С4. Въпреки това, до момента нямаше планове хечът да бъде възроден с ново поколение.

    Сега обаче става ясно, че марката планира да възроди един от най-популярните си модели в близкото минало с нова генерация, която ще видим не преди 2020 година.

    Това става ясно от интервю на боса на бранда, Линда Джаксън, за онлайн изданието Autoweek, в която се потвърждават слуховете за нов С4.

    В миналото, С4 споделяше своята платформа с аналогичния модел в гамата на Peugeot, 307 или 308, като същото се очаква да се случи и с новия автомобил. Peugeot планира наследник на сегашния 308 за новото десетилетие, което съвпада с графика на Citroen.

    Не е изключено в най-скоро време да видим най-накрая и нов С5, който да се базира на пресния eugeot 508. Джаксън коментира, че седанът е особено важен за китайския пазар, а завръщането му в Европа също може да изиграе положителна роля за развитието на марката.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт