728 x 90

Новият Mercedes A-Class Sedan ще бъде най-аеродинамичната серийна кола

Mercedes-Benz загатна за чисто новия си A-Class Sedan. Това ще бъде първата версия с подобно име за европейския пазар, която ще се появи само около три месеца след дебюта на дълга база седан за Китай. Немците казват, че машината ще бъде най-аеродинамичната серийна кола, правена някога досега. С коефициент на въздушно съпротивление от 0.22 A-Class

Mercedes-Benz загатна за чисто новия си A-Class Sedan. Това ще бъде първата версия с подобно име за европейския пазар, която ще се появи само около три месеца след дебюта на дълга база седан за Китай.

Немците казват, че машината ще бъде най-аеродинамичната серийна кола, правена някога досега. С коефициент на въздушно съпротивление от 0.22 A-Class Sedan наистина е впечатляващо творение, но все пак не бива да се забравя проектът на Volkswagen XL1. Той разполагаше с коефициент от 0.19, но производството му беше лимитирано до само 250 бройки.

Що се отнася до новия компактен премиум седан, то изненади не можем да кажем, че има – предната част на колата е добре позната от версията хечбек, а страничният профил прилича до голяма степен на предишното поколение CLA. Все пак, това не е CLA – A-Class Sedan ще играе ролята на по-евтин малък седан, който ще се позиционира под стилния CLA. 

Производителят обещава водещи за класа размери на интериора както по отношение на предните седалки, така и що се отнася до возещите се на втория ред. Багажникът също ще бъде един от най-големите в сегмента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт