728 x 90

След 13 години вярна служба, FIAT спря Punto

FIAT Punto, един от най-дългогодишните представители на автомобилния пазар, остава в историята. Последното поколение на машината слиза от поточните линии след 13 години в продажба. Засега се смята, че италианците няма да извадят директен наследник на модела. Вместо това, освободените продуктови мощности от Punto в завода Мелфи в Италия ще бъдат взети от нов SUV

FIAT Punto, един от най-дългогодишните представители на автомобилния пазар, остава в историята. Последното поколение на машината слиза от поточните линии след 13 години в продажба.

Засега се смята, че италианците няма да извадят директен наследник на модела. Вместо това, освободените продуктови мощности от Punto в завода Мелфи в Италия ще бъдат взети от нов SUV автомобил на Maserati.

За първи път Punto се появи в моделната гама на FIAT през 1993 година, като две години по-късно колата беше избрана за Автомобил на Годината в Европа.

През 2005 година марката лансира сегашния модел, който през годините беше освежен няколко пъти. Може би последният пирон в ковчега на Punto бе краш-тестът на Euro NCAP, който даде нула от възможни пет звезди на модела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт