728 x 90

Toyota спря и вана Verso

Европейският пазар се разделя с още един добре познат представител на моделната гама на Toyota. След като продажбите на Avensis и дизеловите коли на японците бяха спрени, сега същото ще се случи и с вана Verso. Според актуална статистика, през първите шест месеца на годината от модела са били реализирани едва под 1000 бройки на

Европейският пазар се разделя с още един добре познат представител на моделната гама на Toyota. След като продажбите на Avensis и дизеловите коли на японците бяха спрени, сега същото ще се случи и с вана Verso.

Според актуална статистика, през първите шест месеца на годината от модела са били реализирани едва под 1000 бройки на Стария континент, като това се е оказало решаващо за решението.

В сегашния си вид машината беше лансирана през вече далечната 2009 година, като в отделни етапи получи сериозни обновления. Въпреки тях, на пазара Verso е един от най-нискотехнологичните предложения, което очевидно е било достатъчно основание клиентите да се насочат към модели на други марки.

За първи път името Verso се появява през 1997 година, когато Toyota лансира Corolla Verso в Япония. За последното поколение на вана името Corolla отпадна и така возилото се казваше само Verso.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт