728 x 90

Възродената Isetta вече има над 6500 поръчки

Micro Mobility Systems, компания управлявана от швейцарските братя Оливер и Мерлин, се похвали със сериозен интерес към възродения автомобил Isetta. Mашината бе показана за първи път преди около две години, а съвсем скоро ще се качи на поточната линия с подкрепата на италианците от Tazzari. Предвижда се до края на 2018 година да бъдат сглобени около

Micro Mobility Systems, компания управлявана от швейцарските братя Оливер и Мерлин, се похвали със сериозен интерес към възродения автомобил Isetta. Mашината бе показана за първи път преди около две години, а съвсем скоро ще се качи на поточната линия с подкрепата на италианците от Tazzari. Предвижда се до края на 2018 година да бъдат сглобени около 100 пробни бройки, а още догодина над 5000 копия да излизат от завода на всеки 12 месеца.

Голяма част от формата на оригиналния автомобил е запазена в модерния наследник. Дори предната врата се отваря по същия начин, а пространството в кабината е малко по-голямо. 

Задвижването обаче е поверено на електромотор, като съществуват две версии на захранващата го батерия – с капацитет от 8 кВтч или 14.4 кВтч. Мощността е 20 к.с., която позволява движение с до скорост от около 90 км/ч. Ускорението от място до 60 км/ч отнема приблизително пет секунди, като това би трябвало да гарантира спокойно движение в градския трафик.

Доста атрактивна е цената на возилото. Стартовата сума, срещу която можете да закупите възродения Isetta, е 12 000 евро, но срещу нея получавате доста ограничено оборудване. Предлагат се осем приятни екстериорни цвята с имена като Amsterdam Orange, Paris Mint и Barcelona Brown.

Доставките на първите сглобени екземпляри се очакват през септември месец тази година, като стартът ще бъде даден в Швейцария. След това е планирано поетапно влизане в Германия, както и в останалите страни от Европа през 2019 година.

Поръчки могат да бъдат правени на официалния сайт на производителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт