728 x 90

Възродиха Lancia Delta, ще струва 300 000 евро

След като по-рано тази година компания с името Manifattura Automobili Torino върна към живота рали легендата Lancia Stratos, сега фирмата Automobili Amos се зае с възраждането на Lancia Delta. На практика, целта този път е колата да се придържа към оригиналния вид за модела и да предлага по-класическо усещане за автомобил, далеч от съвременните "дигитални" коли. Това

След като по-рано тази година компания с името Manifattura Automobili Torino върна към живота рали легендата Lancia Stratos, сега фирмата Automobili Amos се зае с възраждането на Lancia Delta.

На практика, целта този път е колата да се придържа към оригиналния вид за модела и да предлага по-класическо усещане за автомобил, далеч от съвременните "дигитални" коли.

Това е комбинирано с някои съвременни технологии, като карбонови нишки, които трябва да държат теглото на машината ниско и да й дадат сериозни динамични възможности.

Компонентите по задвижването, както и трансмисията и главното предаване, са били напълно преработени и сега могат да носят на по-голямо натоварване. Максималната мощност е 330 к.с.

Интериорът също е сериозно преработен, макар и в основата си да е запазен в класически вид. Воланът вече има вградени бутони, а седалките са тапицирани със съвременни материали.

Цената на това произведение е 300 000 евро, като засега се предвижда да бъдат направени само 20 бройки. Първата от тях е поръчана от основателя на компанията Singer Vehicle Design, която пък е една от най-известните в доработките на ретро модели на Porsche.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт