728 x 90

VW Beetle Final Edition предшества края на производството

Volkswagen се подготвя за края на производството на легендарния си модел Beetle. За жалост, "костенурката" ще остане в историята през 2019 година, като засега няма ясни намерения за директен наследник. За да отбележи това значимо събитие, немската компания е подготвила специален модел. Става дума за Beetle Final Edition, който бе анонсиран, засега, само за САЩ,

Volkswagen се подготвя за края на производството на легендарния си модел Beetle. За жалост, "костенурката" ще остане в историята през 2019 година, като засега няма ясни намерения за директен наследник.

За да отбележи това значимо събитие, немската компания е подготвила специален модел. Става дума за Beetle Final Edition, който бе анонсиран, засега, само за САЩ, но се очаква подобна версия да видим и в Европа.

Серията е вдъхновена от последния произведен автомобил Beetle от първото поколение, който слезна от поточна линия в Мексико през 2003 година. Final Edition ще се предлага в няколко нива на оборудване като покрит или кабрио автомобил.

Независимо от избора на каросерия и ниво на оборудване, задвижването ще идва от 2.0-литров турбо бензинов мотор, работещ с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Що се отнася до потенциален наследник на модела, хора от компанията вече коментираха, че засега не се планира такъв, но все пак "никога не казвай никога" добави босът на VW в Америка, Хинрих Вобкен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт