728 x 90

BMW може да достави V8 двигател за следващия Jaguar F-Type

    Сегашното поколение Jaguar F-Type е на пазара от вече почти пет години, което означава, че най-вероятно развойната дейност по неговия наследник е вече стартирала. За това сигнализира Car Magazine, като списанието разполага с интересни предварителни детайли около спортната кола. Най-интересният от тях е, че тя може би ще получи 4.4-литровия V8 битурбо мотор на BMW.

    Сегашното поколение Jaguar F-Type е на пазара от вече почти пет години, което означава, че най-вероятно развойната дейност по неговия наследник е вече стартирала.

    За това сигнализира Car Magazine, като списанието разполага с интересни предварителни детайли около спортната кола. Най-интересният от тях е, че тя може би ще получи 4.4-литровия V8 битурбо мотор на BMW.

    "Осмакът" ще замести сегашния 5.0-литров V8 на Jag, който има вече остаряла архитектура. Всъщност, този агрегат не е изцяло разработка на британците, а се базира на предишен мотор от Ford.

    С новото баварско "сърце", F-Type трябва да получи доста повече мощност, която ще се комбинира с по-ниски вредни емисии и по-висока ефективност. Допълнително, преработената алумуниева конструкция на колата ще свали нейното тегло.

    Jaguar иска да позиционира следващия F-Type като директен съперник на Porsche 911. Заради това, в интериора ще видим две допълнителни седалки, както и доста повече възможности за индивидуализация.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт