728 x 90

Toyota вика в сервизите 1,6 милиона коли

    Toyota обяви глобална сервизна акция за 1,6 милиона автомобили, при които се е появила грешка в модула, управляващ въздушните възглавници. Става въпрос основно за коли от моделите Avensis и Corolla, а последствията от повредата може да са много тежки, въздушните възглавници може да не се активират при катастрофа. Това е единият неприятен вариант за дефекта,

    Toyota обяви глобална сервизна акция за 1,6 милиона автомобили, при които се е появила грешка в модула, управляващ въздушните възглавници. Става въпрос основно за коли от моделите Avensis и Corolla, а последствията от повредата може да са много тежки, въздушните възглавници може да не се активират при катастрофа. Това е единият неприятен вариант за дефекта, а другият дава точно обратният резултат – активиране на въздушните възглавници без да има причина за това. Тези два проблема може да се появят при малко над 1 милион коли.

    Останалите около 600 хиляди автомобили ще посетят сервизите заради друга неизправност в работата на въздушните възглавници, като над 250 хиляди от тези коли сав Европа.

    По-рано Toyota повика в сервизите 2,4 милиона хибриди, основно Prius и Auris, при които електрониката може да активира т.нар. „защитен режим” и това да доведе до загуба на мощност или изключване на задвижващата система.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт