728 x 90

Вече и официално: 12-то поколение Toyota Corolla седан

След кратка тийзър сесия, Toyota показа официално 12-тото поколение на модела си Corolla седан. Машината идва след Corolla Hatchback, която на практика наследи Auris на европейския пазар. Двете машини споделят обща платформа с името TNGA, която допринася за по-добрата устойчивост на усукуване и драстино по-ниското ниво на шум в кабината. Новият седан е малко по-къс

След кратка тийзър сесия, Toyota показа официално 12-тото поколение на модела си Corolla седан. Машината идва след Corolla Hatchback, която на практика наследи Auris на европейския пазар.

Двете машини споделят обща платформа с името TNGA, която допринася за по-добрата устойчивост на усукуване и драстино по-ниското ниво на шум в кабината. Новият седан е малко по-къс от своя предшественик, но междуосието нараства с няколко милиметра, което пък се отразява положително на пространството в интериора.

В зависимост от пазара, няколко двигателя ще бъдат на разположение. За Европа предложенията все още не са ясни, но в САЩ има нов 2.0-литров бензинов мотор със 169 к.с. и безстепенна CVT скоростна кутия. На Стария континент е възможно да видим и хибридно предложение.

Продажбите на новата Corolla седан започват от началото на следващата година за Северна Америка, а скоро след това ще видим машината и на нашия континент. Предстои да станат ясни цените.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт