728 x 90

Jeep Wrangler и FIAT Panda се провалиха на краш тестовете

    Два от популярните модели на концерна FCA – Jeep Wrangler и FIAT Panda се оказаха с най-слаби резултати на краш тестовете на Euro NCAP, проведени тази година. Двете коли спечелиха общо една звезда при изпитанието челен удар, а в краш тестовете участваха общо 9 нови модела. Новият Jeep Wrangler спечели тази една звезда, като резултатите

    Два от популярните модели на концерна FCA – Jeep Wrangler и FIAT Panda се оказаха с най-слаби резултати на краш тестовете на Euro NCAP, проведени тази година. Двете коли спечелиха общо една звезда при изпитанието челен удар, а в краш тестовете участваха общо 9 нови модела.

    Новият Jeep Wrangler спечели тази една звезда, като резултатите от тестовете показаха слаба защита на гръдната област на водача, както и недостатъчна защита на краката му плюс слаба защита и на пътуващите отзад при челен удар.

    Като слабости са отчетени недостатъчно добре закрепените отделни елементи на каросерията, както и липсата на точки за захващане на детско столче на предната дясна седалка и на средното място отзад. Отделно от това при удар предният капак може да нанесе сериозни поражения на блъснатия пешеходец.

    При FIAT Panda нещата се влошават. Това е едва вторият модел в историята на Euro NCAP, който не получава нито една звезда на краш тестовете. Първият пак беше FIAT, но Punto.

    При челен удар има голяма вероятност за травми на главата и в областта на гърдите за водача и възрастните пътници. Що се отнася до защитата на децата на борда, Panda не получи нито една от 24 възможни точки, а при челен и страничен удар манекените, изобразяващи деца на 6 и 10 години получиха тежки травми на главата.

    Всички останали модели, участвали в краш тестовете получиха по пет звезди: Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 и Volvo S60.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт