728 x 90

Lotus и Williams май ще правят хиперкола заедно

    Lotus и Williams Advanced Engineering обявиха официално постигането на споразумение за партньорство в следващите години. Двете фирми ще се фокусират върху разработката на ефективни и иновативни задвижващи системи. По неофициална информация обаче става дума за нещо много повече. Двете компании най-вероятно вече работят по хиперкола от ранга на Aston Martin Valkyrie, която ще видим след

    Lotus и Williams Advanced Engineering обявиха официално постигането на споразумение за партньорство в следващите години. Двете фирми ще се фокусират върху разработката на ефективни и иновативни задвижващи системи.

    По неофициална информация обаче става дума за нещо много повече. Двете компании най-вероятно вече работят по хиперкола от ранга на Aston Martin Valkyrie, която ще видим след поне две години.

    Смята се, че Lotus ще ръководи проекта, тъй като ще се стреми да запази традиционните за марката черти в новия проект, като основна роля ще има много ниското тегло.

    Williams пък ще допринесе с експертизата в електрически задвижващи системи и компоненти за тях, която е плод на дългогодишната работа на екипа във Formula E.

    Проектът засега носи името Omega и се предполага, че е в относително ранна фаза на развитие. Дали двете компании ще работят и по други проекти, засега не е ясно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт