728 x 90

Lotus обеща чисто нова кола през 2020 година

Развитието на Lotus през последните години е доста бурно. Британската марка сега е част от семейството на Geely, което осигурява свежи пари за финансиране на различни проекти. Един от тях е чисто нова спортна кола, която ще се присъедини към Evora, Elise и Exige през следващата година. Потвърждение за това идва директно от сегашния бос на

Развитието на Lotus през последните години е доста бурно. Британската марка сега е част от семейството на Geely, което осигурява свежи пари за финансиране на различни проекти. Един от тях е чисто нова спортна кола, която ще се присъедини към Evora, Elise и Exige през следващата година.

Потвърждение за това идва директно от сегашния бос на производителя, Фил Попам, който наскоро говори пред Autocar. Машината е част от 5-годишния план на спортната марка под ръководството на Geely и ще бъде разработена върху съществуващата платформа на Lotus, но с доста сериозни промени по ключови параметри.

Новият спортен автомобил ще играе доста важна роля. На практика, возилото ще запълни празнината между сегашните спортни коли на Lotus и тези, които ще дойдат през новото десетилетие на базата на чисто нова архитектура, която е в процес на разработка. Попам описва модела като преходен за марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт