728 x 90

Официално: Toyota и Suzuki ще си разменят модели и технологии

    Toyota и Suzuki официално обявиха, че планират да произвеждат съвместно електромобили и конвенционални автомобили, като част от този план е всяка от двете компании да произвежда и коли за другата марка. Този съюз идва след споразумението между двете компании от 2017 година за съвместно изследване и развитие на технологии за производството и първите стъпки ще

    Toyota и Suzuki официално обявиха, че планират да произвеждат съвместно електромобили и конвенционални автомобили, като част от този план е всяка от двете компании да произвежда и коли за другата марка. Този съюз идва след споразумението между двете компании от 2017 година за съвместно изследване и развитие на технологии за производството и първите стъпки ще са свързани с това, че Suzuki ще започне да произвежда коли за Toyota.

    Toyota е №1 сред японските автомобилни производители, а Suzuki – №4, но много по-малката компания доминира много важния и бързи развиващ се пазар в Индия, където Toyota иска да навлезе по-успешно.

    Отделно от това двете компании ще си помагат в области, където едната е в по-предна позиция. Toyota е сред лидерите в развитието на хибридните технологии и инвестира сериозно в автономните технологии, а Suzuki е сред най-добрите създатели на достъпни компактни и субкомпактни автомобили. Този съюз беше оценен като „разумен и логичен”, тъй като все повече автомобилни компании имат проблеми да продължават да инвестират стотици милиони в развитието на електромобилите и автономните технологии.

    Според последното споразумение, Suzuki ще използва бензинови хибридни системи на Toyota в моделите си, които продава на глобалния пазар. Другата част от споразумението предвижда Suzuki да произвежда за Toyota два компактни модела за пазара в Индия, които ще са базирани на моделите Ciaz (на снимката) и Ertiga.

    Следващият етап от сътрудничеството между двете компании ще помогне на Toyota да засили присъствието си на пазара в Индия, национален пазар №5 в световен мащаб. Toyota има проблеми с навлизането на този пазар, тъй като местните купувачи не харесват достъпните модели, които предлага там японският гигант.

    От своя страна Suzuki ще получи достъп до разработките на Toyota, свързани с двигатели, отделящи по-ниски вредни емисии и автономните технологии – области на развитие, където Suzuki изостава.

    Що се отнася до съвместната работа на двете компании в Европа, то Toyota ще произвежда електромобили, базирани на RAV4 и комби версията на Corolla за Suzuki, а Suzuki пък ще доставя на Toyota бензинови мотори за компактните модели на гиганта за европейския пазар.

    В Африка Suzuki ще произвежда моделите Baleno, Vitara Brezza, Ciaz и Ertiga за Toyota, които ще получат нови имена и ще предлагат на континента като модели на Toyota.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт