728 x 90

Hyundai показа новата Sonata Turbo в Южна Корея

По-малко от месец след премиерата на новото поколение Sonata, Hyundai представи турбо версията на модела в Южна Корея. Официалното име на колата е Sonata 1.6 Turbo, като то подсказва в прав текст какво откриваме под капака. Там работи 1.6-литров 4-цилиндров агрегат, чиято максимална мощност е 180 к.с. Стандартно моторът ще се куплира с 6-степенна ръчна

По-малко от месец след премиерата на новото поколение Sonata, Hyundai представи турбо версията на модела в Южна Корея. Официалното име на колата е Sonata 1.6 Turbo, като то подсказва в прав текст какво откриваме под капака.

Там работи 1.6-литров 4-цилиндров агрегат, чиято максимална мощност е 180 к.с. Стандартно моторът ще се куплира с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а опционално ще се предлага и 8-степенен автоматик.

Визуално автомобилът ще се различава от стандартния Sonata по радиаторната си решетка, която е по-голяма и има друга шарка. Освен това, отворите в предната броня ще са по-големи.

Интересното е, че корейската компания вече потвърди, че ще продава Sonata със същия 1.6 турбо мотор в Европа, където няма да има бензинови атмосферни версии. Предстои да стане ясно дали ще видим две версии на модела или просто агрегатът ще намери място под не-Turbo модификацията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт