728 x 90

Ford S-Max и Galaxy стават хибриди с 2.5-литрови мотори

Ford обяви сериозна инвестиция в завода си във Валенсия, който сглобява голяма част от моделите на фирмата за европейския пазар. Свежите над 42 млн. евро ще се влеят в поточните линии, които отговарят за хибридни автомобили, тъй като към тях ще има две нови попълнения. Става дума за Galaxy и S-Max хибрид, които ще споделят

Ford обяви сериозна инвестиция в завода си във Валенсия, който сглобява голяма част от моделите на фирмата за европейския пазар. Свежите над 42 млн. евро ще се влеят в поточните линии, които отговарят за хибридни автомобили, тъй като към тях ще има две нови попълнения.

Става дума за Galaxy и S-Max хибрид, които ще споделят задвижващите си системи с новото поколение Kuga. Става дума за 2.5-литров бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, плюс електромотор, генератор и компактен пакет от електрически батерии. Целта ще бъде постигане на мощност от 200 к.с. и над 200 Нм въртящ момент.

Вановете ще дебютират през втората половина на годината и скоро след това ще влязат в продажба. Сглобката им ще се извършва именно във Валенсия, където би трябвало да се присъединят още няколко електрифицирани модела. Ford планира да има не по-малко от 14 хибридни версии на различни модели в продажба до края на 2020 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт