728 x 90

VW представи компактния SUV Taigun

Германската компания Фолксваген представи компактния кросоувър VW Taigun, разработен специално за индийския пазар. Публичната премиера на автомобила се състоя на изложението в Ню Делхи. За пръв път името Taigun беше използвано за малкия концептуален автомобил с дължина 3,85 м, показан през 2012 година. При това дължината на серийния кросоувър съставлява 4,2 м, а размерът на

Германската компания Фолксваген представи компактния кросоувър VW Taigun, разработен специално за индийския пазар. Публичната премиера на автомобила се състоя на изложението в Ню Делхи.

За пръв път името Taigun беше използвано за малкия концептуален автомобил с дължина 3,85 м, показан през 2012 година. При това дължината на серийния кросоувър съставлява 4,2 м, а размерът на колесната база е равен на 2,65 метра.

Автомобилът, изграден върху модулната платформа MQB-A0, споделя повечето възли и агрегати с новия концептуален кросоувър на Skoda – Vision In, който дебютира на същото изложение. От немската компания отбелязаха, че VW Taigun е получил специални настройки на окачването, адаптирано за особеностите на индийските пътища. Пътният просвет на колата съставлява 205 милиметра.

Volkswagen Taigun се задвижва от 1,5-литрова бензинова "турбочетворка" за 130 к.с. с функция за деактивация на част от цилиндрите при малки натоварвания. Не е изключено моделът да бъде достъпен и с трицилиндров мотор с обем един литър и мощност 115 к.с., както и с агрегат, работещ на природен газ.

Сред трансмисиите са шестстепенна механична скоростна кутия или седемдиапазонов "робот" с двоен съединител. Volkswagen Taigun ще бъде достъпен изключително със задвижване на предните колела.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт