728 x 90

40-годишен концепт на Aston Martin ще подобрява рекорд за скорост

Aston Martin Bulldog e прелюбопитен концептуален автомобил, който британската фирма показва в края на 70-те години на миналия век. Идеята е той да достигне скорост от 200 мили в час (322 км/ч), но така и не успява да се справи с тази задача. Поради огромната цена на проекта, той е спрян, когато колата все още

Aston Martin Bulldog e прелюбопитен концептуален автомобил, който британската фирма показва в края на 70-те години на миналия век. Идеята е той да достигне скорост от 200 мили в час (322 км/ч), но така и не успява да се справи с тази задача.

Поради огромната цена на проекта, той е спрян, когато колата все още вдига около 190 мили в час. Първоначалният план е Bulldog да се продава в серия от 20 до 50 коли, като това да го превърне в най-бързия сериен автомобил в онези години.

Сега британската фирма Classic Motor Cars ще се заеме със задачата да довърши започнатото от Aston Martin през 70-те години. Целта е пълно възстановяване на суперколата и опит за достигане на скорост от 200 мили в час.

Задвижването на Bulldog идва от доста иновативен за времето си битурбо 5.3-литров V8 мотор, който развива мощност от 600 к.с. CMC ще работи с подкрепата на оригиналните инженери в процеса на възстановяване на колата.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт