728 x 90

Продават този уникален концепт на Dodge от 1954 година

Dodge Firearrow IV е единствен по рода си концептуален автомобил от средата на 50-те години на миналия век, който показва какво трябва да представлява "колата мечта" за американеца по онова време. Дизайнът е дело на легендарният за марката Вирджил Екснер, а изработката се извършва от студиото Ghia в Италия, което в историята се свързва с

Dodge Firearrow IV е единствен по рода си концептуален автомобил от средата на 50-те години на миналия век, който показва какво трябва да представлява "колата мечта" за американеца по онова време.

Дизайнът е дело на легендарният за марката Вирджил Екснер, а изработката се извършва от студиото Ghia в Италия, което в историята се свързва с много прототипи и серийни коли.

Под капака работи изискан V8 двигател с мощност от 150 к.с., който е вързан към класическа автоматична скоростна кутия с четири предавки. Тягата достига задните колела.

Конкретно този екземпляр е единственият от серията концепти, който е напълно пригоден за употреба по обществени пътища. Колата се продава от аукционната къща Mecum, като за конкретна информация за цена заинтересованите трябва да се свържат с продавача.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт