728 x 90

Mazda официално потвърди, че обмисля роторен двигател за MX-30

В подробно съобщение до медиите Mazda направи очерк на бизнеса си през последното столетие, като важно място в текста заема историята на Ванкеловия двигател. В две кратки изречения японците директно потвърдиха, че обмислят поставяне на модерен ротационен двигател като удължител на пробега в компактния електрически кросоувър MX-30. Моделът ще тръгне в продажба в Европа от

В подробно съобщение до медиите Mazda направи очерк на бизнеса си през последното столетие, като важно място в текста заема историята на Ванкеловия двигател.

В две кратки изречения японците директно потвърдиха, че обмислят поставяне на модерен ротационен двигател като удължител на пробега в компактния електрически кросоувър MX-30.

Моделът ще тръгне в продажба в Европа от следващата година, а на разположение засега е версия с максимален пробег с едно зареждане от 210 километра.

Решение с удължител на пробега би дал поне още няколко стотин километра автономно на возилото, които ще бъдат на разположение най-вече при движение в извънградска среда.

Задвижването на МХ-30 е поверено на един електромотор с мощност от 143 к.с. Батерията, която осигурява електрическата енергия, има капацитет от 35.5 киловат часа.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт