728 x 90

Електрическата BMW Серия 7 може да има над 650 к.с.

    Едно е сигурно – следващото поколение BMW 7-Series ще се раздели с флагманския си 12-цилиндров двигател. Това стана ясно още преди няколко месеца, но сега има и добри новини за феновете на луксозния модел. Според BMW Blog, следващата генерация на седана ще има изцяло електрическа версия, която ще се позиционира като флагман в гамата на

    Едно е сигурно – следващото поколение BMW 7-Series ще се раздели с флагманския си 12-цилиндров двигател. Това стана ясно още преди няколко месеца, но сега има и добри новини за феновете на луксозния модел.

    Според BMW Blog, следващата генерация на седана ще има изцяло електрическа версия, която ще се позиционира като флагман в гамата на Седмицата.

    По предварителни и засега не потвърдени данни, става дума за модел, който ще носи обозначението Mi7 или i7 M60 и ще разполага с електрическо задвижване с два електромотора.

    Колегите ни смятат, че мощността ще бъде над 650 конски сили, което ще превърне тихата Серия 7 в най-мощната версия на модела, излизала някога от завода.

    Бързо сравнение показва, че тягата ще бъде с поне 50 конски сили повече от тази при V12 варианта на сегашния модел. Въртящият момент също се очаква да нарасне.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт