728 x 90

Новият Lexus IS: Повече технологии, но същите двигатели

Lexus представи новото поколение на компактния си модел IS. Автомобилът ще влезе в продажба по-късно тази година като ще предлага различни двигатели за различните пазари. Визуално, моделът е доста сходен със своя предшественик, но определено дизайнът е доста по-остър и агресивен отпреди. Основна новост в това отношение са фаровете, които вече не предлагат "разделен" дизайн.

Lexus представи новото поколение на компактния си модел IS. Автомобилът ще влезе в продажба по-късно тази година като ще предлага различни двигатели за различните пазари.

Визуално, моделът е доста сходен със своя предшественик, но определено дизайнът е доста по-остър и агресивен отпреди. Основна новост в това отношение са фаровете, които вече не предлагат "разделен" дизайн.

Може би най-изненадващ е фактът, че новият IS ще се предлага изцяло с двигателите на своя предшественик. На практика опциите са три – базово 2.0 турбо с 241 к.с., както и 3.5 V6 в две версии – с 260 и 311 к.с.

Най-слабият агрегат получава 6-степенна автоматична кутия, като същата ще е валидна и за 3.5 мотора във версия със задно предаване. Другите конфигурации получават 8-степенен автоматик.

На този етап се предполага, че новият IS няма да се продава в Европа, но все още липсва официално потвърждение за това.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт