728 x 90

Ram 1500 TRX ще се продава и в Европа

Съвсем скоро след вчерашния дебют на Ram 1500 TRX стана ясно, че мощният пикап ще се предлага и на клиентите в Европа. Това ще стане благодарение на фирмата AEC Europe, която се базира в Германия и доставя автомобили Ram и Dodge на европейска земя, запазвайки заводската гаранция. От компанията вече потвърдиха, че в момента провеждат

Съвсем скоро след вчерашния дебют на Ram 1500 TRX стана ясно, че мощният пикап ще се предлага и на клиентите в Европа.

Това ще стане благодарение на фирмата AEC Europe, която се базира в Германия и доставя автомобили Ram и Dodge на европейска земя, запазвайки заводската гаранция.

От компанията вече потвърдиха, че в момента провеждат хомологационни тестове на автомобила и се надяват първите доставки до крайни клиенти да станат факт през декември тази година.

Засега не може да се предположи каква ще бъде цената на пикапа в Европа. В САЩ тя започва от малко под 70 000 долара и може да надхвърли 100 000 долара.

При проверка в онлайн калкулатор за данък МПС в България установихме, че пикапът ще бъде обложен с около 1000 лева годишно, ако е регистриран в София с еко категория Евро 6.

Машината залага на 6.2-литров V8 мотор от семейството Hellcat, мощността на който достига пик при 702 к.с. и 880 Нм въртящ момент. Това превръща модела в най-мощния сериен пикап в историята на индустрията.

Мощността достига колелата посредством 8-степенен автоматик от ZF, както и двойно предаване с подсилени компоненти. Обещаното ускорение от място до 100 км/ч е под 5 секунди, а четвърт миля ще отнемат 12.9 секунди.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт