728 x 90

Разследват Porsche и за манипулации по бензиновите двигатели

    През миналата година Porsche се съгласи да изплати обезщетения в размер на над 500 милиона евро, за да погаси пожара след скандала Дизелгейт. Изглежда нещата далеч не са близо към своя край тъй като Reuters съобщава за ново разследване срещу бранда. Този път под прицел са бензиновите двигатели на марката. Според информацията се смята, че

    През миналата година Porsche се съгласи да изплати обезщетения в размер на над 500 милиона евро, за да погаси пожара след скандала Дизелгейт.

    Изглежда нещата далеч не са близо към своя край тъй като Reuters съобщава за ново разследване срещу бранда. Този път под прицел са бензиновите двигатели на марката.

    Според информацията се смята, че част от тях имат нерегламентирани модификации по софтуера и хардуера, които променят работата на изпускателната система и системата за филтрация на изгорелите газове.

    Засегнати на този етап са само агрегати, които са разработени в периода 2008-2013 година и са вграждани в серийни коли не по-късно от 2017 година.

    От Porsche спомагат за разследването като дори са стартирали вътрешно разузнаване, за да могат да съдействат по-добре на органите в Германия.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт