728 x 90

Българин продава бивш полицейски VW Passat на германската криминалистика

    Българският екземпляр е част от търга на аукционната къща „The Market by Bonhams“, която е световен лидер в продажбата на класически автомобили. „The Market by Bonhams“ е от доайените на търговете с класически автомобили в световен мащаб, като историята на фирмата-майка датира от далечната 1793 г. Затова е и голяма чест нашенски екземпляр да бъде

    Българският екземпляр е част от търга на аукционната къща „The Market by Bonhams“, която е световен лидер в продажбата на класически автомобили.

    „The Market by Bonhams“ е от доайените на търговете с класически автомобили в световен мащаб, като историята на фирмата-майка датира от далечната 1793 г. Затова е и голяма чест нашенски екземпляр да бъде предлаган от тях „без резерва“, което означава, че със сигурноост ще бъде продаден, без значение от цената. 

    Борец срещу престъпността

    Този Passat (номер на шасито WVWZZZ32ZHE107593) е произведен през 1987 г. и е предназначен за криминалната полиция в Баден-Вюртемберг, Германия, където служи до 1992 г. Според нашата информация това е един от малкото седани, доставени на германската полиция (почти всички са били комби и с автоматична скоростна кутия, докато предлаганата на аукциона кола е оборудвана с петстепенна механична скоростна кутия). Двигателят е 4-цилиндров 1,8-литров двигател с мощност 90 к.с. и механично впръскване на горивото, който стана неизменна част от гамата на Passat чак при модела от следващото поколение. Заедно с колата собственикът предоставя пълна униформа със сако, риза и значка и полицейско палто от времето, както и стъклена халба за бира (номер 5 от 5000, които област Баден-Вюртемберг получила като подарък тогава). Километражът показва пробег от 160 754 км.

    Автентичен външен вид

    Екстериорът на автомобила е в много добро състояние. Оригиналната бяло-зелена немска полицейска шарка е брилянтна и каросерията няма особени недостатъци. Единствените малки несъвършенства са леки драскотини при паркиране върху боядисаните в черно пластмасови брони. Всичко останало изглежда практически като ново: луфтовете между детайлите са равномерни, а фаровете са неразличими от нови, както и всички пластмасови части и стъклени повърхности. Оригиналната сирена на Hella работи чрез суич, издълбан в копчето за фаровете (за да възстановите оригиналния бутон, трябва да се смени реле).

    Прилежно поддържан отвътре

    Салонът на Passat-a е в добро състояние като цяло, без явни следи от употреба. Най-очевидните недостатъци са по шофьорската седалка, която е помрачена от няколко разкъсвания между шевовете, свързващи кожените и платнените елементи (малко разкъсване има и в горната част на облегалката на задния ред). Всички пластмаси са непокътнати, както и панелите на вратите: този от страната на пътника включва телефон и джоб (затворен с ключалка), в който се съхранява картечница (не може да се сваля и по закон не може да преминава границите на България, където в момента се намира превозното средство). Част от оригиналното специално оборудване е двойното огледало за обратно виждане, допълнителната лампа на таблото и радио антената в задната част на тавана. Състоянието на каросерията е също в толкова добро състояние, както и останалата част от автомобила.

    История на живота в България 

    След като престава да бъде част от флота на немската полиция, този Passat сменя собственика си през 1992 г., идва в България и до 2021 г. има един единствен собственик, който го пребоядисал в бяло. Колата е пребоядисана в оригиналната зелено-бяла шарка от сегашния собственик, който предлага (включена в цената) пълна кутия с резервни части. През годините този автомобил е участвал в множество тематични конкурси и е печелил множество награди.

    Пълната обява на автомобила и възможност да се включите в наддаването може да намерите тук!

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт