728 x 90

Jaguar Land Rover спира производство за седмица след Брекзит

Jaguar Land Rover обяви, че ще преустанови временно производство в своите фабрики във Великобритания за период от една седмица след Брекзит. На практика това означава, че в началото на ноевмри заводите в Halewood, Castle Bromwich и Solihull, както и поточната линия за двигатели Wolverhampton, ще получат неочаквана почивка. Сумарно, производството на тези три завода, които отговарят

Jaguar Land Rover обяви, че ще преустанови временно производство в своите фабрики във Великобритания за период от една седмица след Брекзит.

На практика това означава, че в началото на ноевмри заводите в Halewood, Castle Bromwich и Solihull, както и поточната линия за двигатели Wolverhampton, ще получат неочаквана почивка.

Сумарно, производството на тези три завода, които отговарят за Land Rover Discovery, Range Rover Evoque and Jaguar F-Type, съставлява около 1/3 от цялото автомобилно производство на Острова. 

Причината за решението на JLR се крие в желанието на компанията да уреди всички детайли около доставката на части и компоненти за производство. Както е известно, Брекзит ще наложи куп промени в транспорта и документацията между Европейския Съюз и Великобритания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт