728 x 90

PSA и FCA потвърдиха за потенциално сливане

    След репортаж от The Wall Street Journal вчера, Fiat Chrysler Automobiles и PSA едновременно потвърдиха, че в момента се провеждат разговори между двете компании. Те касаят потенциално задълбочаване на отношенията между два от най-големите производителя в автомобилната индустрия. Говори се дори за възможно сливане. По неофициални данни, един от възможните изходи от разговорите е равностойно

    След репортаж от The Wall Street Journal вчера, Fiat Chrysler Automobiles и PSA едновременно потвърдиха, че в момента се провеждат разговори между двете компании.

    Те касаят потенциално задълбочаване на отношенията между два от най-големите производителя в автомобилната индустрия. Говори се дори за възможно сливане.

    По неофициални данни, един от възможните изходи от разговорите е равностойно сливане, като образувалата се нова фирма ще бъда оглавявана от шефа на Peugeot, Карлос Таварес.

    По-рано тази година FCA влезе в контакт и с Renault, но потенциалната сделка пропадна поради липса на подкрепа от Nissan и френското правителство.

    Очаква се повече информация за новите разговори да бъде разпространена до дни.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт