728 x 90

General Motors се отказа от Chevrolet Niva, излиза от проекта

General Motors продължава поетапно да ограничава присъствието си на някои пазари като сега американците решиха да се откажат от съвместен проект, който водят в Русия. Става дума за производството на Chevrolet Niva, който се сглобява от джойнт венчърът GM – VAZ. От американския гигант продават 50-процентния си дял, който ще бъде купен от другия партньор

General Motors продължава поетапно да ограничава присъствието си на някои пазари като сега американците решиха да се откажат от съвместен проект, който водят в Русия.

Става дума за производството на Chevrolet Niva, който се сглобява от джойнт венчърът GM – VAZ. От американския гигант продават 50-процентния си дял, който ще бъде купен от другия партньор в производството.

ВАЗ в момента е собственост на Renault-Nissan, което пък значи, че френско-японският производител ще поеме изцяло контрол върху сглобяването на автомобила. Фирмата ще бъде прекръстена от GM-AvtoVAZ на AvtoVAZ Group.

Според новото споразумение, сглобяваният в Толиати високопроходим автомобил ще продължи да носи логото на Chevrolet още известно време, след което ще бъде ребрандиран на Лада.

По този начин, руският производител ще има два модела с името Niva в продажба – оригиналният джип, който в Русия се подвизава просто като 4х4, и ребрандираният продукт от ерата на GM.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт