728 x 90

Продават последния произведен SAAB 9-3

    Последният SAAВ слиза от поточните линии през 2013 година, когато на практика се слага край на съществуването на шведската марка. Именно последният изобщо някога сглобен екземпляр от 9-3 сега ще отиде на търг. Интересното е, че този автомобил е произведен в годините, когато марката вече е собственост на National Electric Vehicle Sweden. Консорциумът получава правото да

    Последният SAAВ слиза от поточните линии през 2013 година, когато на практика се слага край на съществуването на шведската марка. Именно последният изобщо някога сглобен екземпляр от 9-3 сега ще отиде на търг.

    Интересното е, че този автомобил е произведен в годините, когато марката вече е собственост на National Electric Vehicle Sweden. Консорциумът получава правото да сглоби последните оставащи бройки от 9-3 преди да закрие дейността на марката в тогавашния й вид.

    Любопитен също така е и фактът, че този 9-3 е бил предназначен за краш тест. По неизвестни на нас причини му се "разминава" и остава невредим и в пълния си блясък и до ден днешен.

    Под капака работи 2.0-литров турбо мотор с 217 к.с. Данни, които биха направили модела продаваем дори и по днешните стандартни на индустрията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт