728 x 90

BMW се отказа от строителството на завод в Русия

    Ръководството на германската компания BMW се отказа от плановете за строителство на собствен завод в Русия за производство на леки автомобили. Това съобщи пред руски медии президентът на BMW Group Русия Щефан Тойхерт. "В момента всички автомобилни производители се намират в много сложно положение. Примерно година и половина обсъждахме с руското правителство условията по специалните

    Ръководството на германската компания BMW се отказа от плановете за строителство на собствен завод в Русия за производство на леки автомобили. Това съобщи пред руски медии президентът на BMW Group Русия Щефан Тойхерт.

    "В момента всички автомобилни производители се намират в много сложно положение. Примерно година и половина обсъждахме с руското правителство условията по специалните инвеститорски контракти (СПИК), но преговорите бяха прекратени, тъй като правилата на играта така и не бяха определени", – поясни Тойхерт.

    В допълнение топ мениджърът подчерта, че увеличаването на таксите за рециклиране през 2020 г. направи условията за компаниите, подписали СПИК през 2019 г. и по-рано, нерентабилни. Той също така не изключи редица производители да напуснат руския пазар поради променените условия.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт