728 x 90

Пазарът на нови коли в Европа се срина с над 50% за месец март

    Излязоха данни за продажбите на нови автомобили през месец март тази година. По информация на организацията ACEA, реализациите на континента са със спад от цели 52 процента. Месец март 2020 година влиза в историята като най-слабия, откатко ACEA води статистика. Продадени в Европейския Съюз, Великобритания и държавите от European Free Trade Association са точно 853 077 автомобила. Логично,

    Излязоха данни за продажбите на нови автомобили през месец март тази година. По информация на организацията ACEA, реализациите на континента са със спад от цели 52 процента.

    Месец март 2020 година влиза в историята като най-слабия, откатко ACEA води статистика. Продадени в Европейския Съюз, Великобритания и държавите от European Free Trade Association са точно 853 077 автомобила.

    Логично, Италия – една от най-засегнатите страни от епидемията – отчита най-голям спад от цели 85 процента. В Германия сривът е с 34 процента, а на Острова – с 44 процента.

    По данни на ACEA в България за месеца са продадени 1609 коли срещу 3266 за същия месец през миналата година или спад с 50,7 процента, много близко до средния за континента.

    От началото на годината до края на март у нас има 5927 реализации срещу 8419 за същия период преди 12 месеца.

    Очаква се същите тенденции да се запазят и през април както на местно, така и на континентално ниво. Не е изключено април да бъде дори по-слаб за търговците на автомобили.

    Пълната статистика на АСЕА за март 2020 можете да видите тук.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт