728 x 90

Ford и VW задълбочиха партньорството

Ford и Volkswagen обявиха нови общи проекти, по които двата прозводителя ще работят през следващите години. Анонсът идва само няколко месеца след обявяването на първоначалното партньорство. По силата на новото споразумение, Ford ще разработва еднотонен пикап, докато немските им колеги ще работят по малък ван за доставки в градска среда. По-рано тази година двата автомобилни

Ford и Volkswagen обявиха нови общи проекти, по които двата прозводителя ще работят през следващите години. Анонсът идва само няколко месеца след обявяването на първоначалното партньорство.

По силата на новото споразумение, Ford ще разработва еднотонен пикап, докато немските им колеги ще работят по малък ван за доставки в градска среда.

По-рано тази година двата автомобилни производителя постигнаха окончателно съглашение за създаването на световна обща структура след няколко месеца преговори. Форд ще използва разработките на VW за съвършенно нов модел, който ще се произвежда за европейския пазар на предприятието в Кьолн.

Производството се очаква да започне през 2023 година. През следващите шест години американците възнамеряват да продадат повече от 600 хиляди елмобила.

От 2016 г. Фолксваген вече инвестира около $7 милиарда в платформата MEB. Тя е длъжна да стана база за примерно 15 милиона "зелени" автомобила, които ще се представят под брендовете VW, Audi, Skoda i SEAT. Първият сериен модел ще стане хечбекът Volkswagen ID.3 – неговата премиера ще се състои през есента по време на Автосалон Франкфурт 2019.

Освен това, Volkswagen в рамките на сътрудничеството с Ford ще вложи $2,6 милиона в проекта Argo A1, контролиран от американския концерн. Компанията се занимава с разработката на системи за автоматично управление и сега е заета със създаването на атопилот от четвърто ниво.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт