728 x 90

София Франс Ауто е новият официален вносител на Opel за България

Като следваща стъпка за постигане на растеж в Европа, Opel реши да довери управлението на бизнеса си в България София Франс Ауто, която ще бъде партньор – вносител в страната. Договорът вече е факт. След приключване на сделката, София Франс Ауто ще стане официален вносител на Opel за България. Кога ще се случи това зависи

Като следваща стъпка за постигане на растеж в Европа, Opel реши да довери управлението на бизнеса си в България София Франс Ауто, която ще бъде партньор – вносител в страната.

Договорът вече е факт. След приключване на сделката, София Франс Ауто ще стане официален вносител на Opel за България. Кога ще се случи това зависи изцяло от официалното одобрение на държавните регулаторни органи. Настоящите служители на Opel също ще бъдат прехвърлени в новата компания, съгласно действащото законодателство, най-късно до момента на финализиране на сделката. 

„Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен“, каза Ксавие Дюшмен, управляващ директор „Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг“ на Opel/ Vauxhall. „Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката ни в България.“

До момента немската марка оперираше на различен принцип, залагайки на множество малки дилърства в страната и един централизиран офис, който да координира дейността им.

През 2019 година Opel продаде над 1000 автомобила в България. Благодарение на новата организационна структура, богатата на традиции германска марка иска да расте устойчиво в страната през следващите години.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт