728 x 90

Производството на автомобили в UK се сви с 95 процента през май

Макар и месец май да беше първият, в който мерките срещу коронавирус започнаха да се отпускат, автомобилната промишленост във Великобритания беше на рекордно слаби нива. Местната организация Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) отчита, че през май са били сглобени само 5314 автомобила, което превръща месеца в най-слабия по този показател от 1946 година насам

Макар и месец май да беше първият, в който мерките срещу коронавирус започнаха да се отпускат, автомобилната промишленост във Великобритания беше на рекордно слаби нива.

Местната организация Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) отчита, че през май са били сглобени само 5314 автомобила, което превръща месеца в най-слабия по този показател от 1946 година насам

Само за сравнение, през ма 2019 година от поточните линии на Острова слизат 116 035 машини. С други думи, спадът за тази година е с рекордните 95.4 процента.

Все пак, лъч светлина в тунела има. Колкото и слаб да е май, април беше много по-слаб – пренепрежимите от статистическа гледна точка 197 сглобени коли.

Очаква се тенденцията на спад да се запази трайно през цялото лято, но все пак да се постигнат ръстове спрямо най-засегнатите от пандемията месеци през 2020 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт