728 x 90

В BMW остават "умерени оптимисти" за втората половина на годината

    "Нашите бързи реакции и последователна управленска стратегия ни позволиха да ограничим въздействието на коронавирус пандемията върху BMW Group през първата половина на годината", каза Оливър Ципсе, председател на Управителния съвет на BMW AG, в Мюнхен в сряда. Въпреки значителния спад на пазарите причинен от пандемията, BMW Group успява да постигне положителна печалба преди облагане от

    "Нашите бързи реакции и последователна управленска стратегия ни позволиха да ограничим въздействието на коронавирус пандемията върху BMW Group през първата половина на годината", каза Оливър Ципсе, председател на Управителния съвет на BMW AG, в Мюнхен в сряда.

    Въпреки значителния спад на пазарите причинен от пандемията, BMW Group успява да постигне положителна печалба преди облагане от 498 млн. евро през първата половина на годината. „Сега очакваме втория шестмесечен период с умерен оптимизъм и се придържаме към целта за EBIT между 0 и 3% за автомобилния сегмент през 2020 г. Вниматетелно наблюдаваме ситуацията и управляваме производствените мощности в съответствие с развитието на пазарите и регионалните колебания в търсенето от страна на клиентите."

    BMW Group остава ангажирана със своите планове; въпреки силно предизвикателната пазарна среда, тя ще продължи да инвестира в ориентирани към бъдещето технологични области и съответно да развива своята експертиза. Както беше обявено по-рано, Групата възнамерява да инвестира повече от 30 млрд.  евро в изследвания и развойна дейност до 2025 г. с цел да разшири водещото си предимство по отношение на иновациите.

    „Инвестираме внимателно и с чувство за пропорционалност. Предвид настоящата ситуация, или отлагаме, или внимателно проверяваме нашите проекти. Както бе обявено, също систематично намаляваме нивата на инвентаризация през второто тримесечие с цел да запазим свободен паричен поток“, допълва Николас Петер, член на Управителния съвет на BMW AG, отворен за Финанси. „Нашата програма за ефективност допринася значително за печалбите. През последните около три години тази програма положи основите за ключови подобрения, от които сега се възползваме и които ни дават възможност да постигнем необходимите промени."

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт