728 x 90

Японското правителство насърчило Nissan и Honda да се слеят, те отказали

Още преди началото на глобалната криза с коронавирус, японското правителство имало странна идея за създаване на един голям местен автомобилен производител. Представители на правителството са комуникирали с представители на Nissan и Honda и са се опитали да ги убедят да проведат разговори в посока сливане на двете фирми. За първи път подобни контакти са били

Още преди началото на глобалната криза с коронавирус, японското правителство имало странна идея за създаване на един голям местен автомобилен производител.

Представители на правителството са комуникирали с представители на Nissan и Honda и са се опитали да ги убедят да проведат разговори в посока сливане на двете фирми.

За първи път подобни контакти са били осъществени в края на 2019 година. Смята се, че идеята идва от съветници на премиера Шинцо Абе и е създадена в отговор на влошаващото се състояние на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

Отговорът и от двете компании бил отрицателен, а последвалата криза довършила докрай възможността нещо подобно да се случи.

От Honda посочили като основен мотив за отказа сложната финансова система на Renault-Nissan, а пък колегите им от другата японска фирма коментирали, че ще се фокусират върху възстановяване на състоянието на алианса.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт