728 x 90

Renault с нова бизнес стратегия

    Groupe Renault обявява план за развитие на своята организация около марките си, като ги групира в четири основни бизнес единици: Renault, Dacia, Alpine и „Нова мобилност“. Целта на това разделение е да се даде автономна организация на всяка бизнес единица. Този проект цели да създаде по-опростена и ориентирана към резултатите организация, като същевременно укрепва сплотеността,

    Groupe Renault обявява план за развитие на своята организация около марките си, като ги групира в четири основни бизнес единици: Renault, Dacia, Alpine и „Нова мобилност“. Целта на това разделение е да се даде автономна организация на всяка бизнес единица.

    Този проект цели да създаде по-опростена и ориентирана към резултатите организация, като същевременно укрепва сплотеността, мотивацията и чувството за принадлежност на екипите, към марките, в които са групирани.

    Организацията на функциите също ще бъде преразгледана. 

    „Компанията трябва да промени своята стратегия и да премине от търсене на обем към търсене на стойност и рентабилност. Организацията около четири силни марки и големи междуфункционални екипи ще даде възможност да се работи по по-опростен, по-ориентиран към пазарите и клиентите начин, с екипен дух, за да се търси възможно най-добрия резултат. Това е съществен лост за възстановяването на компанията", каза Лука де Мео, изпълнителен директор на Groupe Renault. 

    Като част от този проект, координацията около създаването, организацията и изпълнението на тези нови бизнес единици ще бъде водена от:

    – Лука де Мео, изпълнителен директор на Groupe Renault, за Renault,

    – Дени Ле Вот, изпълнителен вицепрезидент, региони, продажби и маркетинг на Groupe Renault, за Dacia,

    – Сирил Абитбул, управляващ директор на Renault Sport Racing, за Alpine,

    – Клотилд Делбо, заместник главен изпълнителен директор и финансов директор на Groupe Renault, за „Нова мобилност“. 

    Веднага след като бъде достатъчно завършен, този план за организационно развитие ще бъде споделен с представителните органи на служителите.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт