728 x 90

GM може да е първият потърпевш от Брекзит

    LMC Automotive публикува материал, според който General Motors може да бъде първият автомобилен производител, който да изтегли операциите си извън Великобритания след решението на страната да излезе от Европейския Съюз. Марката Opel от портфолиото на гиганта произвежда актуалната Astra в северозападна Англия и изданието смята, че това производство ще бъде изтеглено на континентална Европа. Целта

    LMC Automotive публикува материал, според който General Motors може да бъде първият автомобилен производител, който да изтегли операциите си извън Великобритания след решението на страната да излезе от Европейския Съюз. Марката Opel от портфолиото на гиганта произвежда актуалната Astra в северозападна Англия и изданието смята, че това производство ще бъде изтеглено на континентална Европа.

    Целта на този ход би бил да предпази компанията от евентуално налагане на различни такси и данъци при стокообмена между UK и ЕС. Ако подобно решение бъде взето, то ще влезе в ефективна сила не по-рано от 2020 година. Заводът, който сглобява Astra, има най-ниско ниво на локализиране по отношение на доставчиците на части от всички подобни поточни линии във Великобритания. Именно това би превърнало производството в доста скъп процес, при условие, че повечето компоненти пристигат като внос от ЕС.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт