728 x 90

BMW, Ford и JLR строят съвместно завод за батерии?

    The Times съобщава, че три от най-големите производители на автомобили в света – Jaguar Land Rover, Ford и BMW, дискутират възможността да изградят съвместен завод за батерии във Великобритания. На този етап и трите компании отричат по един или друг начин информацията, която сочи, че става дума за доста мащабно съоръжение, което може да захранва

    The Times съобщава, че три от най-големите производители на автомобили в света – Jaguar Land Rover, Ford и BMW, дискутират възможността да изградят съвместен завод за батерии във Великобритания.

    На този етап и трите компании отричат по един или друг начин информацията, която сочи, че става дума за доста мащабно съоръжение, което може да захранва огромна бройка автомобили с батерии годишно.

    Въпреки това, репортажът не е лишен от логика, от гледна точка на това, че и трите производителя вече имат сериозни програми, свързани с електрическа мобилност. Освен това, много от марките, под шапките на BMW, JLR и Ford, планират пускането на нови електрически модели в близко бъдеще.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт