728 x 90

Tesla Model S надхвърли 100 000 продажби в Щатите

    Продажбите на луксозния електрически седан Tesla Model S надхвърлиха 100 000 бройки, официално обяви компанията на Илон Мъск. Това е станало в началото на този месец, тъй като в края на май продажбите са били на ниво 99 932 бройки. Продажбите на луксозния модел на Tesla регистрираха сериозен ръст в последните 18 месеца, а пазарът

    Продажбите на луксозния електрически седан Tesla Model S надхвърлиха 100 000 бройки, официално обяви компанията на Илон Мъск.

    Това е станало в началото на този месец, тъй като в края на май продажбите са били на ниво 99 932 бройки.

    Продажбите на луксозния модел на Tesla регистрираха сериозен ръст в последните 18 месеца, а пазарът очаква с огромен интерес новия по-достъпен модел на марката – Model 3, който ще тръгва от цена 35 000 долара. Chevrolet вече разполага с достъпен електромобил с голям пробег – Bolt и битката с Model 3 ще е много интересна.

    Но в Tesla все още не успяват да намерят начин да наложат най-големия си модел – Model X сред кросоувърите и така компанията пропуска бума в световен мащаб на продажбите на такива автомобили. Отделно от това вертикално отварящите се задни врати на Model X са източник на сериозни проблеми, както за купувачите, така и за компанията и това допълнително се отразява на имиджа на компанията.

    Анализаторите са на мнение, че достигането на 100 000 продадени бройки от Model S е сериозно постижение, като се има предвид, че средната цена на един такъв електромобил е 100 000 долара, а моделът присъства на пазара от 65 месеца.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт