728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Tesla Model S надхвърли 100 000 продажби в Щатите

  Продажбите на луксозния електрически седан Tesla Model S надхвърлиха 100 000 бройки, официално обяви компанията на Илон Мъск. Това е станало в началото на този месец, тъй като в края на май продажбите са били на ниво 99 932 бройки. Продажбите на луксозния модел на Tesla регистрираха сериозен ръст в последните 18 месеца, а пазарът

  Продажбите на луксозния електрически седан Tesla Model S надхвърлиха 100 000 бройки, официално обяви компанията на Илон Мъск.

  Това е станало в началото на този месец, тъй като в края на май продажбите са били на ниво 99 932 бройки.

  Продажбите на луксозния модел на Tesla регистрираха сериозен ръст в последните 18 месеца, а пазарът очаква с огромен интерес новия по-достъпен модел на марката – Model 3, който ще тръгва от цена 35 000 долара. Chevrolet вече разполага с достъпен електромобил с голям пробег – Bolt и битката с Model 3 ще е много интересна.

  Но в Tesla все още не успяват да намерят начин да наложат най-големия си модел – Model X сред кросоувърите и така компанията пропуска бума в световен мащаб на продажбите на такива автомобили. Отделно от това вертикално отварящите се задни врати на Model X са източник на сериозни проблеми, както за купувачите, така и за компанията и това допълнително се отразява на имиджа на компанията.

  Анализаторите са на мнение, че достигането на 100 000 продадени бройки от Model S е сериозно постижение, като се има предвид, че средната цена на един такъв електромобил е 100 000 долара, а моделът присъства на пазара от 65 месеца.

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *