728 x 90

Volvo XC40 се качи на поточната линия

Volvo обяви началото на производствената дейност за изцяло новия си малък кросоувър XC40. Машинта ще се сглобява в завода на шведите в Гент, Белгия, като първите доставки до клиенти ще се извършват в началото на следващата година. XC40 е първият автомобил на Volvo, изграден на платформата CMA. Тя ще се използва и за всички останали

Volvo обяви началото на производствената дейност за изцяло новия си малък кросоувър XC40. Машинта ще се сглобява в завода на шведите в Гент, Белгия, като първите доставки до клиенти ще се извършват в началото на следващата година.

XC40 е първият автомобил на Volvo, изграден на платформата CMA. Тя ще се използва и за всички останали модели от серията 40, които ще видим в следващите няколко години. 

Заводът в Гент е преминал през сериозни реконструкции и увеличаване на производствените площи преди началото на работата по XC40. На същото място се монтират още V40 и V40 CC.

Volvo се хвали, че вече е получил над 13 000 предварителни поръчки за модела. Това означава, че производството му ще трябва да започне още от самото начало на пълни обороти, за да може да се задоволи търсенето.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт