728 x 90

Полицията обискира офисите на BMW в Германия и Австрия

    Представители на силите на реда са обискирали офисите и производствените сгради на BMW в Австрия и Германия в търсене на следи от манипулативен софтуер. Става дума за офисите в Мюнхен и фабриката на Steyr, където са пристигнали общо около 100-на служители на полицията. Прокурорите са заявили, че през миналия месец е било стартирано дело срещу

    Представители на силите на реда са обискирали офисите и производствените сгради на BMW в Австрия и Германия в търсене на следи от манипулативен софтуер.

    Става дума за офисите в Мюнхен и фабриката на Steyr, където са пристигнали общо около 100-на служители на полицията. Прокурорите са заявили, че през миналия месец е било стартирано дело срещу неизвестни лица, заподозрени в измама.

    "Съществува подозрение, че BMW е използвал устройство манипулация на вредни емисии на тест стенд," се казва в официално становище на полицията.

    От BMW отвръщат, че констатациите не разкриват "целенасочена манипулация" на отчитането на емисиите и че прокурорите са търсели "грешно разпределен" софтуер.

    През февруари тази година баварците привикаха в сервизите си около 11 700 автомобили за подмяна на софтуера за управление на двигателите. 

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт