728 x 90

Полицията обискира офисите на BMW в Германия и Австрия

  Представители на силите на реда са обискирали офисите и производствените сгради на BMW в Австрия и Германия в търсене на следи от манипулативен софтуер. Става дума за офисите в Мюнхен и фабриката на Steyr, където са пристигнали общо около 100-на служители на полицията. Прокурорите са заявили, че през миналия месец е било стартирано дело срещу

  Представители на силите на реда са обискирали офисите и производствените сгради на BMW в Австрия и Германия в търсене на следи от манипулативен софтуер.

  Става дума за офисите в Мюнхен и фабриката на Steyr, където са пристигнали общо около 100-на служители на полицията. Прокурорите са заявили, че през миналия месец е било стартирано дело срещу неизвестни лица, заподозрени в измама.

  "Съществува подозрение, че BMW е използвал устройство манипулация на вредни емисии на тест стенд," се казва в официално становище на полицията.

  От BMW отвръщат, че констатациите не разкриват "целенасочена манипулация" на отчитането на емисиите и че прокурорите са търсели "грешно разпределен" софтуер.

  През февруари тази година баварците привикаха в сервизите си около 11 700 автомобили за подмяна на софтуера за управление на двигателите. 

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт