728 x 90

VW не се отказва от седаните за американския пазар

    Volkswagen няма намерение да се отказва от леките автомобили, които предлага на американския пазар и ще продължи да предлага седани там, но повечето от тях ще са електрически. Това заяви шефът на VW Америка Хинрих Вьобкен, който обясни, че компанията няма да последва примера на Ford в това отношение. Миналата седмица американският гигант обяви, че

    Volkswagen няма намерение да се отказва от леките автомобили, които предлага на американския пазар и ще продължи да предлага седани там, но повечето от тях ще са електрически.

    Това заяви шефът на VW Америка Хинрих Вьобкен, който обясни, че компанията няма да последва примера на Ford в това отношение. Миналата седмица американският гигант обяви, че ще ореже гамата си леки модели за пазара в Северна Америка, като от нея ще останат само Mustang и кросоувър версията на Focus с означението Active, която ще се внася от Китай.

    „Естествено, SUV моделите ще са основната част от гамата ни за Америка – обясни Вьобкен. – Но ние не се отказваме от компактните модели и седаните. А когато говорим за електромобили, които са изключително важни за нас, седаните имат много предимство, чисто технически. Тази форма и по-ниският коефициент на аеродинамично съпротивление имат благотворно влияние върху пробега на електромобилите. Така, че можем да видим повече електрически седани при нашите дилъри в близко бъдеще.”

    Компанията наскоро представи новия Jetta, както и елегантния Arteon, а скоро ще се появи и напълно обновения Passat. В допълнение идва и новата гама електромобили с означението I.D., където влиза и седанът I.D. Vizzion.

    Този концепт дебютира през март и е оборудван с батерия с мощност 111 киловатчаса, което по европейския цикъл му дава пробег от 664 км.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт